Didgeridoo-les en didgeridoo workshop

Didgeridoo-les informatie en tijden

We geven elke maandag lessen van 17.00 tot 18.00 uur. Kosten: €10,-. Als je individueel les wilt kan dat ook: € 20,- voor een half uur.
Je leert eerst hoe de grondtoon werkt. De één heeft het zomaar door de ander heeft wat oefening nodig.
Dan gaan we klankkleuren toevoegen door mondholte, tong en stem. De boventoon opzoeken.
Na de nodige oefening komt de circulaire ademhaling aan bod, waarmee je de lucht in je mondholte gebruikt om de toon in stand te houden en tegelijkertijd via je neus in te ademen. Wij hebben didges te leen voor de mensen die er geen een hebben.

Inhoud didgeridoo workshop

Uit Nederlands hout, we hebben genoeg prima hout, waarom nog de Australische bossen plunderen. We gaan aan de slag en ik leer je om je eigen didge te maken  voor € 250,- inclusief stammetje.
Omdat een didgeridoo ook een helend instrument is zal onze aandacht bij het maken een meerwaarde geven. De bedoeling is dat we een instrument gaan maken waar we een goed gevoel over hebben, om dat te bereiken richten we onze aandacht op die handelingen waar we mee bezig zijn, een focus op de bezigheid, we maken er een ceremonie van.
De handelingen zijn in het kort.
Eerst de bast eraf dan maken we de buiten-vorm, daarna zagen we hem door midden, hollen hem uit met haakse-slijper en beitels, van binnen schuren en weer op elkaar lijmen. Als de twee helften op elkaar geklemd zijn ontstaat het magische moment, we kunnen voor het eerst blazen.
Daarna glad schuren,  in-oliën, klaar!
Denk je dit is wat voor mij, bel me op en we spreken wat af. (Tel. 06 51515183)

Als je zelf wat gereedschap hebt, dan graag meenemen.
Didgeridoo-les en workshop bij 'het ruifje'